20 NİSAN İMAM HATİP ORTAOKULU


Vizyon: İnancından taviz vermeden bilimden faydalanan, öğrendiklerini yaşantısına geçirebilen, topluma örnek ve önder insanlar yetiştiren, Yaratılanı severiz Yaradandan ötürü düsturuyla hareket eden, Sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık, duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bireyler yetiştiren, İnsan odaklı yaklaşımlarla kaliteli bir eğitim-öğretim ortamı sunan, Öğrencilerini bedenen, zihnen, ahlaken, ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde geliştiren, Öğrencilerini, insan haklarına saygılı, sanat dallarında aktif, çevreye duyarlı, hep bir adım daha ilerlemeyi hedefleyen, mutlu bireyler olarak yetiştiren, İnancımız gereği hayata istikamet, topluma emniyet, insanlığa saadet sağlama yolunda, sürekli öğrenen ve öğreten, vahyin ışığında yürüyen, ilme ve okumaya önem veren kurum olmaktır.

Misyon: Çağın gerektirdiği bilgi, kültür birikimine ve donanıma sahip, kendi medeniyet değerlerini tanıyan, özümseyen ve yaşatan, İslam’ın ebedi nefesini cihana yayarak evrensel değerlere katkı sunan, yaratılanı “Yaradan”dan ötürü sevebilen, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen ve aynı zamanda akla, ilme ve irfana dayalı sorgulayıcı ve eleştirel düşünceyle hareket eden, gelişime açık ve girişimci, insan onuruna yakışır bir şekilde insanlığın ortak sorunlarına çözüm üreten dini becerilerle donatılmış bireyler yetiştirmek için varız.

Başarılar: İMAM HATİP YARIŞMALARINDAKİ BAŞARILARIMIZ Genç Sâdâ Kur´an-ı Kerim Okuma Yarışması Bölge 1. Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması Bölge 2. Genç Nidâ Kur´an-ı Kerim Okuma Yarışması Bölge 4. AKADEMİK BAŞARILARIMIZ 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Kurumları Giriş Sınavında Fen Lisesi : 1 Öğrenci Anadolu Lisesi : 4 Öğrenci Proje İmam Hatip Liseleri : 6 Öğrenci Yerel Yerleştirmede ise öğrecilerimiz 45 Anadolu Lisesi 30 İmam Hatip Lisesi 25 Meslek Lisesine yerleşmişlerdir.

Saatler: Ders Başlama 8:00 bitiş pazartesi 12:40 diğer günler 12:30
Isınma: Kalorifer(Doğalgaz Isıtma)
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İNGİLİZCE, ARAPÇA
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 04146529374

Belgegeçer - (414) 652 9374

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://20nisanimamhatiportaokulu.meb.k12.tr

Adres - Merkez Mah. Adnan Menderes Bulvarı No 32 63400 Birecik /Şanlıurfa

Öğretmen :24
Öğrenci :239
Derslik :23
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2626
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Yerleşim Yeri - Okulumuz Şanlıurfa / Birecik ilçe merkezinde yer almaktadır. İlçesinin diğer yerleşim yerlerine olan uzaklığı Şanlıurfa : 96 km Nizip : 16 km Gaziantep : 56 km

Adres - Merkez Mah. Adnan Menderes Bulvarı No 32 63400 Birecik /Şanlıurfa

Ulaşım

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde yer almakta olup ulaşım problemi yoktur.